Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θοδωρής Λιβάνιος

Γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας.

Έως τον Αύγουστο του 2021 διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο 2021 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών.

Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το 2016, Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

Το 2014 ορίζεται Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Από το 2010 ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε για τη σύνταξη και την προετοιμασία εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης»), καθώς και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Για πάνω από μία δεκαετία εργάστηκε σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαχειριστής βάσεων δεδομένων και αναλυτής δεδομένων ερευνών.

Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Άγγελος Μιχάλας

Ο Άγγελος Μιχάλας είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου «Μικτής Πραγματικότητας και Δικτυοκεντρικών Συστημάτων».

Είναι διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Επίσης διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», «Ψηφιακός Πολιτισμός – Έξυπνες Πόλεις. Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες και Υπηρεσίες» και «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας – Πληροφορική της Υγείας» που διοργανώνει το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το ερευνητικό ενδιαφέρον του κ. Μιχάλα εστιάζεται στους τομείς της σχεδίασης και εκτίμησης επίδοσης των ενσύρματων και ασύρματων δικτύων επικοινωνιών, την διαχείριση δικτύων και την παροχή ποιότητας υπηρεσίας- ποιότητας εμπειρίας, των προηγμένων κατανεμημένων δικτυακών υπηρεσιών, των εφαρμογών ψηφιακών διδύμων και τις τεχνολογίες υπολογιστικών νεφών.

Συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και εθνικών προγραμμάτων ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και υποστήριξης δικτύων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 80 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος τεχνικών επιτροπών και κριτής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Ο κ. Μιχάλας είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων μεταξύ των οποίων το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η IEEE και η ACM.

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς & Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων (IMIS), Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας Αθηνά

Κωνσταντίνος Πατσάκης

Ο Κωνσταντίνος Πατσάκης είναι πτυχίουχος του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ασφάλεια Πληροφοριών από το Royal Holloway, University of London. Απέκτησε το διδακτορικό του στην Κρυπτογραφία και το κακόβουλο λογισμικό από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οι κύριοι ερευνητικοί του τομείς περιλαμβάνουν την κρυπτογραφία, το κακόβουλο λογισμικό, την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα, και το κυβερνοέγκλημα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα έρευνας και ανάπτυξης, κυρίως ως συντονιστής και κύριος ερευνητής. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως ερευνητής στην Έδρα της UNESCO στο Data Privacy, στο Trinity College, στην Ιρλανδία και στο Luxembourg Institute of Science and Technology. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου Αθηνά.

Head of Cabinet for European Commission Vice President Margaritis Schinas

Δέσποινα Σπανού

Η Δέσποινα Σπανού είναι Επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβλέποντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια, τη μετανάστευση και το άσυλο, την υγεία, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Το έργο της για την ασφάλεια συνίσταται στον συντονισμό όλων των τομέων υπό τον τίτλο της Ένωσης Ασφαλείας της ΕΕ, που κυμαίνονται από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως τις υβριδικές απειλές. Υπό αυτή την ιδιότητα, η κα Σπανού συντονίζει την εφαρμογή της Στρατηγικής της Ένωσης για την Ασφάλεια της ΕΕ 2020-2025, της πρώτης Στρατηγικής της ΕΕ που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των εργασιών στον τομέα της ασφάλειας στην ΕΕ.

Προηγουμένως, ήταν Διευθύντρια Ψηφιακής Κοινωνίας, Εμπιστοσύνης και Κυβερνοασφάλειας στη Γενική Διεύθυνση Δικτύου Επικοινωνιών, Περιεχομένου και Τεχνολογίας (DG CONNECT). Υπό αυτή την ιδιότητα, η κα Σπανού ήταν υπεύθυνη για την πολιτική και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για την ασφάλεια των συστημάτων δικτύων και πληροφοριών (Οδηγία NIS) και για τις διαπραγματεύσεις του νόμου της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο καθώς και για τους διαλόγους στον κυβερνοχώρο με τους διεθνείς εταίρους της ΕΕ. Η κα Σπανού έχει υπηρετήσει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ENISA, του οργανισμού της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υπολογιστών για τα θεσμικά όργανα, τους φορείς και τους οργανισμούς της ΕΕ (CERT-EU).

Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Women4Cyber ​​και υποστηρίζει την ανάγκη αντιμετώπισης του κενού δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο στην Ευρώπη.

Η Δέσποινα Σπανού ξεκίνησε την καριέρα της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού το 2003. Προηγουμένως άσκησε την ευρωπαϊκή δικηγορία στο παράρτημα δικηγορικής εταιρείας στις Βρυξέλλες. Η Δέσποινα Σπανού είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κάτοχος Ph.D. στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αθανάσιος Στάβερης

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θωμάς Δομπρίδης

O Θωμάς Δομπρίδης είναι προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Εθνικής Αρχής κυβερνοασφάλειας). Από το 2009 έως το 2020 ήταν επικεφαλής της Εθνικής Αρχής κατά των Ηλεκτρονικών Επιθέσεων – National CERT. Από το 2002-2008, εργάστηκε ως ειδικός για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την Ελληνική Εθνική Αρχή INFOSEC.

Την περίοδο 2000-2001 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα τεχνολογίας του Internet. Είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Cardiff UK. Ήταν μέλος επιτροπών για θέματα σχεδιασμού στρατηγικών, πολιτικών και μέτρων Κυβερνοασφάλειας, καθώς και αντίστοιχων νομοθετικών επιτροπών. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πλήθος ευρωπαϊκών, διεθνών συνεδρίων και forum για θέματα Κυβερνοασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια έχει συντονίσει σε εθνικό επίπεδο την αντίδραση σε πολλά μεγάλα συμβάντα επιθέσεων στον ελληνικό κυβερνοχώρο.

Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δημήτρης Γκρίτζαλης

Ο κ. Γκρίτζαλης είναι Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανε­πιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Επίσης, είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Α­σφάλεια και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Α­σφά­λειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (INFOSEC) Lab. Διαθέτει Πτυχίο (B.Sc.) στα Μα­θηματικά (Παν. Πατρών), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (M.Sc.) στη Επιστήμη Υ­πο­λο­γιστών (Παν. Νέας Υόρκης, ΗΠΑ) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην Ασφάλεια Πλη­ρο­φο­ρι­ακών Συστημάτων (Παν. Αιγαίου).

Έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας, Αναπληρωτής Πρύτανη Προ­γραμ­ματισμού και Οι­κονομικής Ανάπτυξης και Προέδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μά­θησης του ΟΠΑ. Επί­σης, έχει υπηρετήσει ως αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Προστασίας Προ­σω­πι­­κών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ), Πρόεδρος της (δημόσιας) «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» και Πρό­ε­δρος της Ελ­ληνικής Ε­ται­ρείας Η/Υ και Πλη­ροφορικής (ΕΠΥ). Είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του δι­ε­θνούς επι­στη­­μονικού πε­ρι­ο­δικού Computers & Security (Elsevier) και Επιστημονικός Δι­­­ευ­θυ­ντής του επίσης διεθνούς πε­ρι­οδικού In­­ter­na­tio­nal Journal of Cri­tical Infrastru­c­tu­­re Protection (Elsevier).

Στην επιστημονική του καριέρα, που ξεπερνάει τα 35 χρόνια, έχει διευθύνει ερευνητικά και μελετητικά έρ­­­­γα, καθώς και αξιολογήσεις που χρηματοδοτήθηκαν από περισσότερους από 100 διεθνείς και ελ­λη­νι­­κούς οργανισμούς. Οι ορ­γα­νισμοί αυτοί περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κέντρο Έρευνας Ευ­ρω­­παϊκής Ένω­σης (EU/JRC), ENISA, EUROPOL, πλή­θος Υπουργείων, Νοσοκομείων και ασφα­λι­στι­­κών φορέων, Χρη­μα­τι­στήριο Αξιών Αθηνών, οργα­νι­σμούς Ενέργειας (BP, EKO, ΔΕ­ΠΑ) και Τηλε­πι­­­κοι­νωνιών (OTE, Vodafone), ανε­ξάρ­τη­τες/ρυθ­μι­στι­κές Αρχές (ΑΠΔΠΧ, ΡΑΕ, ΕΛΤΕ), Τρά­πεζες (Ελ­­­λάδος, Εθνική, Πει­ραι­­ώς), ε­ται­ρείες συμ­βού­λων, νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες ΤΠΕ.

Ο κ. Γκρίτζαλης έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέ­μα­τα Κυβερνοασφάλειας, της Προστασίας Ψηφιακών Υποδομών, του Ελέγχου Πληροφοριακών Συ­στη­μά­των, Αποτίμησης Επικινδυνότητας και Προηγμένων Διεισδυτικών Απειλών.

CSO South Balkan Region, Huawei

Ιωάννης Σολωμάκος

Ο Ιωάννης έχει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της εταιρικής ασφάλειας σε πολυεθνικές εταιρείες, όπου υπηρέτησε σε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης.

Επί του παρόντος, ο Ιωάννης υπηρετεί ως Chief Security Officer της Huawei στην περιοχή των Νοτίων Βαλκανίων, υπεύθυνος για τις πτυχές της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της ιδιωτικότητας για 5 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία).

Προηγουμένως, ο Ιωάννης έχει διατελέσει Chief Security Officer για τον Όμιλο ΟΤΕ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (επικεφαλής, μεταξύ άλλων, όλων των πτυχών ασφαλείας του έργου ορόσημο – Πολιτιστικό Κέντρο ΙΣΝ) και την Τράπεζα PRAXIA.

Επίσης, έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στην Ericsson, στην Intrasoft International και στην Ingersoll Rand.

Ο Ιωάννης διαθέτει MBA από το University of Bradford Management School και BSc από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Επικεφαλής Ομάδας Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης, ENISA

Δήμητρα Λιβέρη

Η Δημητρα Λιβερη είναι επικεφαλής της ομάδας Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης σε θέματα κυβερνοασφάλειας στον ENISA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας. Μερικές από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πορτφόλιο της ομάδας είναι η ευρωπαϊκή καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κυβερνοασφάλειας το European Cybersecurity Month καθώς και δράσεις σχετικά με την Εκπαίδευση επαγγελματιών σε θέματα κυβερνοασφάλειας όπως το European Cybersecurity Skills Framework.

Στον ENISA ξεκίνησε την καριέρα της το 2010 σαν ειδική εμπειρογνώμονας σε θέματα κυβερνοασφάλειας, υποστηρίζοντας την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για την ασφάλεια των συστημάτων δικτύων και πληροφοριών (Οδηγία NIS) από τα Κράτη Μέλη με εξειδίκευση στον τομέα της Υγείας και Μεταφορών.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει επίσης φοιτήσει στο τμήμα πληροφορικής του Université Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας.

Senior Director of Threat Intelligence Analytics, Cognyte

Gilad Zahavi

Ιστοσελίδα
https://www.cognyte.com/

Ο Gilad Zahavi είναι Senior Director of Cyber Threat Intelligence Analytics στην Cognyte, έναν παγκόσμιο ηγέτη στο λογισμικό ανάλυσης ασφαλείας που εξουσιοδοτεί κυβερνήσεις και επιχειρήσεις με αξιόπιστη νοημοσύνη. Ο Gilad έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέματα ασφάλειας και είναι κορυφαίος ειδικός στον τομέα πληροφοριών για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Πριν από την ένταξή του στην Cognyte, κατείχε εκτελεστικές θέσεις στις SenseCy Cyber Intelligence Ltd. και Terrogence Ltd. (πλέον αποκτήσεις της Cognyte).

Είναι κάτοχος MA σε Near Middle Eastern Studies και BA σε Islamic Studies and Communications.

Στο πλαίσιο του ρόλου του, ο κ. Zahavi βοηθά τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να χειριστούν το εξελισσόμενο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο αναπτύσσοντας και εισάγοντας ροές εργασίας Threat Intelligence και Threat Hunting σε κυβερνητικό επίπεδο.

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015.

Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου.

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Κωνσταντίνος Μασσέλος

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, από τον Φεβρουάριο του 2018.

Είναι Καθηγητής Σχεδίασης Υπολογιστικών Συστημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο εργάζεται από το 2006. Επίσης, είναι επικεφαλής της σχετικής ερευνητικής ομάδας. Διετέλεσε Πρύτανης του ανωτέρω πανεπιστημίου, το διάστημα 2012-2017. Επιπλέον, ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών (2009-2011), Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων (2010-2012) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών (2010-2013).

Το διάστημα 2010-2016 διετέλεσε Honorary Lecturer στο Department of Electrical Engineering and Electronics, του Imperial College. Επίσης, από το 2005 έως το 2008 ήταν Lecturer στο συγκεκριμένο Τμήμα. Την περίοδο 2001-2004 εργάσθηκε στην εταιρεία INTRACOM, σε έργα έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων ασύρματων επικοινωνιών.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό έργων έρευνας και ανάπτυξης και έχει εμπειρία ως σύμβουλος στη βιομηχανία, σε εταιρείες start-up και σε δημόσιους οργανισμούς. Από το 2005 έχει συνεχή συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας σε αξιολογήσεις προτάσεων χρηματοδότησης και ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Tο διάστημα 2015-2017 διετέλεσε Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Cοoperation in Science and Technology (COST).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στις περιοχές των μεταγλωττιστών, High Level Synthesis (HLS), Field Programmable Gate Arrays (FPGAs), υπολογιστικών συστημάτων υψηλών επιδόσεων, καθώς και υπολογιστικών συστημάτων για το διάστημα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και συλλογικούς τόμους.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1994). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) σε VLSI Systems Engineering από το University of Manchester Institute of Science and Technology (1996) και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών (2000). Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Inter-university Micro Electronics Centre (IMEC) στο Βέλγιο, όπου ήταν ερευνητής κατά την περίοδο 1997-1999.

CTO Huawei Technologies South Balkan Region

Βασίλης Αργυριάδης

Ιστοσελίδα
https://consumer.huawei.com/

Ο κ. Αργυριάδης κατέχει τη θέση του Chief Technology Officer (CTO) και Network Solution Sales & Marketing Director της Huawei Technologies South Balkan Region με αρμοδιότητες που καλύτουν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και τη Βόρεια Μακεδονία. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, υπηρετώντας από διαφορετικές εταιρείες και ρόλους τους στόχους του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Εχει ευρεία γνώση θεμάτων που αφορούν στην ευρυζωνική εξέλιξη των παρόχων, στον ρόλο του κλάδου για την ψηφιακή εξέλιξη της κοινωνίας, στο σχεδιασμό ψηφιακής συνδεσιμότητας αλλά και στον εμπλουτισμό των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε τομέα. Η εισαγωγή καινοτόμων λύσεων αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικούς τομείς της ενασχόλησής του από το πεδίο του κατασκευαστή καθώς και πως διεθνείς πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βασίλης Αργυριάδης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Μεταπτυχιακού (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Φυσική (BSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Διευθυντής, Grid Telecom Ομίλου ΑΔΜΗΕ

Γιώργος Ψυρρής

Ο Γιώργος Ψυρρής είναι Διευθυντής της Grid Telecom, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου ΑΔΜΗΕ από το 2019. Στην πολυετή πορεία του στον Όμιλο OTE, έχει διατελέσει Διευθυντής Product Marketing (2010-2016).

Ο κ. Ψυρρής διαθέτει σημαντική εμπειρία και στην χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών, έχοντας υπό την εποπτεία του τη διαχείριση έργων υποδομών για διάθεση υπηρεσιών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (2006-2010). Έχει επίσης διατελέσει εισηγητής στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) καθώς και σε πληθώρα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θεματικά αντικείμενα σχετικά με Management, Sales, Marketing κ.α. Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Οικονομικές Επιστήμες) και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Access Network DevΟps Fixed & Mobile Director Ομίλου ΟΤΕ

Γεώργιος Α. Ονόπας

Ο κ. Γεώργιος Α. Ονόπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι τώρα Διευθυντής fixed & mobile δικτύων πρόσβασης DevOps του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα. Ο κ. Ονόπας έχει αναμιχθεί ενεργά στην ανάπτυξη όλων των κινητών δικτύων του ομίλου Cosmote στα Βαλκάνια.

Έχει επίσης εμπλακεί στην εισαγωγή και την ανάπτυξη των Θαλάσσιων & Δορυφορικών Επικοινωνιών, NGA, FΤΤΗ, 2G, 3G, 4G, WiFi, 5G, FWA, TETRA & γενικά FTTX τεχνολογιών καθώς και στον καθορισμό της στρατηγικής για θέματα απόκτησης φάσματος, σχεδιασμού δικτύων πρόσβασης σταθερής και κινητής, παρακολούθηση επίδοσης δικτύου και σε μεγάλη έκταση σε μετρήσεις ποιότητας του δικτύου της Cosmote από τον Οκτώβριο του 1997. Επίσης έχει ηγηθεί σε αρκετά πρωτοποριακά έργα σε διάφορες τεχνολογίες όπως GSM, UMTS, LTE, FEMTO, WiFi, 5G, FWA, TETRA, FTTX.

Γενικός Διευθυντής, Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας

Γιώργος Στεφανόπουλος

Ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας από το 2008.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στον οποίο κατείχε διευθυντικές θέσεις, με αρχή της καριέρας του το 1994 από τη Vodafone Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε επικεφαλής διαφόρων διευθύνσεων, μεταξύ των οποίων ήταν οι Διευθύνσεις Ποιότητας, Επενδυτικών Σχέσεων, Εταιρικής Ανάπτυξης, Διεθνούς Επέκτασης, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Στρατηγικής.

Στο παρελθόν, ο κος Στεφανόπουλος έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης στους Κλάδους της Αεροναυτικής βιομηχανίας (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ) καθώς και στη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου (Consolidated Contractors Co, A.S Couppas and Co S.A.) στην Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Στεφανόπουλος κατέχει πτυχίο Bachelor in Science στη Μεταλλουργεία από το City of London Polytechnic και Master in Science στη Βιομηχανική Μεταλλουργεία και στη Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Aston της Μ. Βρετανίας.

Technology Leader Greece-Cyprus-Malta, Amazon Web Services Ltd.

Λεωνίδας Δρακόπουλος

Ο Λεωνίδας Δρακόπουλος είναι Technology Leader της Amazon Web Services (AWS) για τις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολλές πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Τα τελευταία επτά χρόνια ειδικεύεται στην υποδομή Cloud Computing. Ο Λεωνίδας έχει εργαστεί με πολλούς πελάτες, κυρίως στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, να αξιοποιήσουν την παγκόσμια υποδομή της AWS και να φιλοξενήσουν μερικά από τα πιο κρίσιμα φόρτία τους στο Cloud. Ο Λεωνίδας είναι επίσης μπλόγκερ τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει αρκετά τεχνικά άρθρα και whitepapers σχετικά με το AWS και το Cloud Computing.

Ο Λεωνίδας Δρακόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor (BSc) από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του York.

Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Χρίστος Δήμας

Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.»

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού.

Συμμετέχει στις Επιτροπές Παραγωγής-Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής και είναι Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να διαβάζει βιβλία ιστορίας. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη και έναν γιο.

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Λεωνίδας Χριστόπουλος

O Λεωνίδας Χριστόπουλος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών τον Αύγουστο του 2019.

Έχει πολυετή εμπειρία στα θέματα διοικητικής και δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, απλούστευσης διαδικασιών και καλής νομοθέτησης.

Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος Υπουργών στα Υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2016 εως το 2019 διετέλεσε σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι απόφοιτος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και βιβλία πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης διαδικασιών και της καλής νομοθέτησης. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής

Μάριος Κάτσης

Ιστοσελίδα
https://marioskatsis.gr/

Γεννήθηκε το 1985, κατάγεται από τον Αγ.Βλάσιο Θεσπρωτίας.

Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται από το 2010 ως προγραμματιστής και τεχνικός Η/Υ στην Ηγουμενίτσα.

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2007 έως και το 2010. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου – Λευκάδας.

Εξελέγη Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, το Σεπτέμβρη του 2015 και τον Ιούλιο του 2019.
Στην ΙΗ’ Κοινοβουλευτική περίοδο το 2019 εξελέγη στη θέση του Κοσμήτορα της Βουλής.
Από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής.
Είναι Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλέχθηκε μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ηπείρου-Λευκάδας με την παράταξη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας».
Υποψήφιος βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Μάιο του 2012.
Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας από το 2010.
Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2007 έως το 2010.
Μέλος της Αντιρατσιστικής Κίνησης Θεσπρωτίας.

Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος InDigital

Κώστας Ρούπτσος

Ιστοσελίδα
https://www.indigital.gr/

Ο Κώστας Ρούπτσος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2000, ιδρύοντας την INDIGITAL Α.E., στην οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της, η INDIGITAL Α.Ε. ως εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών επικεντρώθηκε σε τεχνολογίες συλλογής διαχείρισης ανοιχτών πληροφοριών, αναπτύσσοντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής αποδελτίωσης innews, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα media monitoring σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από αυτή την πορεία απέκτησε εξειδίκευση σε τεχνολογίες όπως η συλλογή και διαχείριση μεγάλου όγκου κειμένων και οπτικοακουστικών αρχείων, ψηφιοποίησης, OCR, speech recognition και work flow management.

Από το 2010 και έπειτα η INDIGITAL Α.Ε. επέκτεινε τις δραστηριότητες της επενδύοντας σε τομείς όπως η διαχείριση εγγράφων με ψηφιακές υπογραφές, οι ψηφιακές εφαρμογές στον Αθλητισμό, η παραγωγή περιεχομένου τρισδιάστατων εφαρμογών και Virtual Reality, η ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε λύσεις με εξειδικευμένες πλατφόρμες και υπηρεσίες στο digital marketing.

Στόχος της εταιρίας είναι η τεχνολογική εξειδίκευση σε συγκεκριμένα πεδία και η δημιουργία τεχνολογιών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Διευθύνων Σύμβουλος Netcompany- Intrasoft

Αλέξανδρος Μάνος

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής.

Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology.

Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο.

Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει:

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών
  • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά.

Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Αρχειοθήκη Α.Ε

Ανδρέας Παπαδάκης

Ιστοσελίδα
https://www.archeiothiki.gr/

Ο Ανδρέας Παπαδάκης, είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής της Αγίας Παρασκευής (γαλλόφωνο τμήμα, Baccalaureat θετικής κατεύθυνσης), έχει πτυχίο σε Business Administration και μεταπτυχιακό τίτλο MSc Strategic Management από το κορυφαίο γαλλικό Business School (Grande Ecole) HEC.

Βασικοί σταθμοί στη σταδιοδρομία του πριν την Αρχειοθήκη αποτέλεσαν η KANTOR, Σύμβουλοι επιχειρήσεων όπου ηγήθηκε σε έργα management consulting (σχεδιασμός στρατηγικής και αναδιοργάνωσης, ιδιωτικοποιήσεις), η Carrefour-Μαρινόπουλος και η Wackenhut Security Hellas, όπου ανέλαβε έργα Expansion και Business Development σε Ελλάδα και εξωτερικό (στρατηγικά έργα, εξαγορές).

Το 2006 ίδρυσε μαζί με τον Περικλή Αργυρό την Αρχειοθήκη Α.Ε. η όποια μέχρι και σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία Διαχείρισης Φυσικών και Ψηφιακών Αρχείων και Πληροφοριών στην Ελλάδα.

Co-founder & Chief Operations Officer, PROBOTEK

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Νίκος Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert

Μαριάνα Πυργιώτη

Ιστοσελίδα
https://domeconsulting.eu/

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Δημοσιογράφος

Ελλη Τριανταφύλλου

Η Ελλη Τριανταφύλλου είναι δημοσιογράφος, με εξειδίκευση τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες στο πολιτικό ρεπορτάζ. Σήμερα, εργάζεται ως σχολιάστρια στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm και το ειδησιογραφικό σάϊτ Ieidiseis.gr

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στις εφημερίδες “Επενδυτής” και «Καθημερινή», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ1, PlanetFm, News247 Fm και Σκάϊ 1003 και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Skai-tv και ΕΡΤ.

Έχει διευθύνει σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, ενώ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει μια κόρη.

Δημοσιογράφος

Κάτια Μακρή

Η Κατια Μακρη είναι δημοσιογράφος, σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο πολιτικό ρεπορτάζ και σε αυτό το διάστημα εργάστηκε στις εφημερίδες Έθνος, Ελευθεροτυπία και Real News, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Channel και Alter και στα ραδιόφωνα Real, Alpha και Flash.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Σπουδών και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

Οργάνωση < Athens Marriott Hotel />
150150150150
7 Οκτωβρίου 2022
Υπο την αιγίδα
Ζωντανη_μεταδοση

Βίντεο

Συνέδριο Cyber Greece 2022 - Greece Cyber Hub
Άνοιγμα Συνεδρίου Cyber Greece 2022 - Greece Cyber Hub
Συνέντευξη Υφυπουργoύ Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θ. Λιβάνιου από τον κ. Ν. Χατζηνικολάου
Έρευνα: "From NEA and NIA to NESAS and SCAS: Demystifying the 5G Security Ecosystem."
Νέοι αναδυόμενοι κίνδυνοι στην κυβερνοασφάλεια . Πολιτικές και δράσεις αντιμετώπισής τους.
Η Ελλάδα κόμβος δεδομένων: Data centers, ultra-fast broadband, optic fibers και διασυνδεσιμότητα.
Έξυπνες πόλεις, κοινωνίες του αύριο, διαδίκτυο των πραγμάτων, τεχνητή νοημοσύνη.
Με_μια_ματιά

Το συνέδριο

Στην πορεία για το ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας θα συζητηθούν και θα αναλυθούν τα νέα ορόσημα και οι επόμενοι στόχοι.

  • Η μεγάλη πρόκληση της διασυνδεσιμότητας δικτύων.
  • Προοπτικές και επενδύσεις.
  • Νέα τεχνολογικά εργαλεία και νέες εφαρμογές.
  • Η επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της Κυβερνοασφάλειας.
Το_συνέδριο

Πρόγραμμα

*Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανανεώνεται διαρκώς.

09:30 - 10:00
Εγγραφές
10:00 - 10:15
Έναρξη Συνεδρίου / Χαιρετισμοί
10:15 - 10:45
Συνέντευξη Υφυπουργoύ Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θ. Λιβάνιου από τον κ. Ν. Χατζηνικολάου
Θοδωρής Λιβάνιος
Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Νίκος Χατζηνικολάου
Νίκος Χατζηνικολάου

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

10:45 - 11:15 | Παρουσίαση έρευνας
"From NEA and NIA to NESAS and SCAS: Demystifying the 5G Security Ecosystem."
Παρουσιάζουν:
Άγγελος Μιχάλας
Άγγελος Μιχάλας

Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κωνσταντίνος Πατσάκης
Κωνσταντίνος Πατσάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς & Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων (IMIS), Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας Αθηνά

11:15 - 12:15 | Ενότητα Α
Κυβερνοασφάλεια : Νέοι αναδυόμενοι κίνδυνοι στην κυβερνοασφάλεια . Πολιτικές και δράσεις αντιμετώπισής τους.
Εισηγητής
Δέσποινα Σπανού
Δέσποινα Σπανού

Head of Cabinet for European Commission Vice President Margaritis Schinas

Συμμετέχοντες
Αθανάσιος Στάβερης
Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θωμάς Δομπρίδης
Θωμάς Δομπρίδης

Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δημήτρης Γκρίτζαλης
Δημήτρης Γκρίτζαλης

Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιωάννης Σολωμάκος
Ιωάννης Σολωμάκος

CSO South Balkan Region, Huawei

Δήμητρα Λιβέρη
Δήμητρα Λιβέρη

Επικεφαλής Ομάδας Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης, ENISA

Gilad Zahavi
Gilad Zahavi

Senior Director of Threat Intelligence Analytics, Cognyte

Μαριάνα Πυργιώτη
Συντονισμός
Μαριάνα Πυργιώτη

Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert

12:15 - 12:45
Διάλειμμα / Light Lunch
12:45 - 13:45 | Ενότητα Β
Η Ελλάδα κόμβος δεδομένων: Data centers, ultra-fast broadband, optic fibers και διασυνδεσιμότητα.
Εισηγητής
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Συμμετέχοντες
Κωνσταντίνος Μασσέλος
Ζωντανή σύνδεση
Κωνσταντίνος Μασσέλος

Πρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Βασίλης Αργυριάδης
Βασίλης Αργυριάδης

CTO Huawei Technologies South Balkan Region

Γιώργος Ψυρρής
Γιώργος Ψυρρής

Διευθυντής, Grid Telecom Ομίλου ΑΔΜΗΕ

Γεώργιος Α. Ονόπας
Γεώργιος Α. Ονόπας

Access Network DevΟps Fixed & Mobile Director Ομίλου ΟΤΕ

Γιώργος Στεφανόπουλος
Ζωντανή σύνδεση
Γιώργος Στεφανόπουλος

Γενικός Διευθυντής, Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας

Λεωνίδας Δρακόπουλος
Λεωνίδας Δρακόπουλος

Technology Leader Greece-Cyprus-Malta, Amazon Web Services Ltd.

Ελλη Τριανταφύλλου
Συντονισμός
Ελλη Τριανταφύλλου

Δημοσιογράφος

13:45 - 14:45 | Ενότητα Γ
Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών: Έξυπνες πόλεις, κοινωνίες του αύριο, διαδίκτυο των πραγμάτων, τεχνητή νοημοσύνη.
Εισηγητής
Χρίστος Δήμας
Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Συμμετέχοντες
Λεωνίδας Χριστόπουλος
Λεωνίδας Χριστόπουλος

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μάριος Κάτσης
Μάριος Κάτσης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής

Κώστας Ρούπτσος
Κώστας Ρούπτσος

Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος InDigital

Αλέξανδρος Μάνος
Αλέξανδρος Μάνος

Διευθύνων Σύμβουλος Netcompany- Intrasoft

Ανδρέας Παπαδάκης
Ανδρέας Παπαδάκης

Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Αρχειοθήκη Α.Ε

Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Co-founder & Chief Operations Officer, PROBOTEK

Κάτια Μακρή
Συντονισμός
Κάτια Μακρή

Δημοσιογράφος

14:45 - 15:00
Συμπεράσματα / Κλείσιμο συνεδρίου
κρατήσεις

Φόρμα συμμετοχής

    επικοινωνία
    DOME Consulting Firm

    Αντωνία Αγγελάκου
    +30 – 212 – 1052761
    info@domeconsulting.gr

    NEXT IS NOW

    Μαρία Βλαχοσταμάτη
    +30 – 211 – 2008380
    nextisnow18@gmail.com

    σημαντικες_προσωπικοτητες_συνεδριου

    Ομιλητές

    a

    Θοδωρής Λιβάνιος

    Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
    a

    Άγγελος Μιχάλας

    Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
    a

    Κωνσταντίνος Πατσάκης

    Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς & Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων (IMIS), Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας Αθηνά
    a

    Δέσποινα Σπανού

    Head of Cabinet for European Commission Vice President Margaritis Schinas
    a

    Αθανάσιος Στάβερης

    Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
    a

    Θωμάς Δομπρίδης

    Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
    a

    Δημήτρης Γκρίτζαλης

    Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    a

    Ιωάννης Σολωμάκος

    CSO South Balkan Region, Huawei
    a

    Δήμητρα Λιβέρη

    Επικεφαλής Ομάδας Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης, ENISA
    a

    Gilad Zahavi

    Senior Director of Threat Intelligence Analytics, Cognyte
    a

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
    a

    Κωνσταντίνος Μασσέλος

    Πρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
    Ζωντανή Σύνδεση
    a

    Βασίλης Αργυριάδης

    CTO Huawei Technologies South Balkan Region
    a

    Γιώργος Ψυρρής

    Διευθυντής, Grid Telecom Ομίλου ΑΔΜΗΕ
    a

    Γεώργιος Α. Ονόπας

    Access Network DevΟps Fixed & Mobile Director Ομίλου ΟΤΕ
    a

    Γιώργος Στεφανόπουλος

    Γενικός Διευθυντής, Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας
    Ζωντανή Σύνδεση
    a

    Λεωνίδας Δρακόπουλος

    Technology Leader Greece-Cyprus-Malta, Amazon Web Services Ltd.
    a

    Χρίστος Δήμας

    Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων
    a

    Λεωνίδας Χριστόπουλος

    Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
    a

    Μάριος Κάτσης

    Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής
    a

    Κώστας Ρούπτσος

    Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος InDigital
    a

    Αλέξανδρος Μάνος

    Διευθύνων Σύμβουλος Netcompany- Intrasoft
    a

    Ανδρέας Παπαδάκης

    Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Αρχειοθήκη Α.Ε
    a

    Παναγιώτης Αποστολόπουλος

    Co-founder & Chief Operations Officer, PROBOTEK
    a

    Νίκος Χατζηνικολάου

    Εκδότης - Διευθυντής Realnews
    Συντονιστής
    a

    Μαριάνα Πυργιώτη

    Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert
    Συντονιστής
    a

    Ελλη Τριανταφύλλου

    Δημοσιογράφος
    a

    Κάτια Μακρή

    Δημοσιογράφος
    Συντονιστής
    exclusive

    Πλατινένιος Χορηγός

    exclusive

    Χρυσός Χορηγός

    sponsors

    Χορηγοί

    press

    Χορηγοί Επικοινωνίας

    τοποθεσία

    Οργάνωση συνεδρίου

    Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

    Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

    Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    x