Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κυριάκος Πιερρακάκης

Ιστοσελίδα
https://mindigital.gr/ypourgos

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις”. Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Έχει εργαστεί επίσης σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω σε αντικείμενα που έχουν σχέση με την τεχνολογική πολιτική και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας.

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο

Θεόδωρος Λιβάνιος

Γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας.

Έως τον Αύγουστο του 2021 διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο 2021 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών.

Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το 2016, Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

Το 2014 ορίζεται Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Από το 2010 ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε για τη σύνταξη και την προετοιμασία εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης»), καθώς και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Για πάνω από μία δεκαετία εργάστηκε σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαχειριστής βάσεων δεδομένων και αναλυτής δεδομένων ερευνών.

Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας

Χρίστος Δήμας

Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.»

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού.

Συμμετέχει στις Επιτροπές Παραγωγής-Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής και είναι Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να διαβάζει βιβλία ιστορίας. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη και έναν γιο.

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών

Γεώργιος Γεωργαντάς

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

Έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, όπως την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS.

Head of Cabinet of the Vice-President of the European Commission Margaritis Schinas

Δέσποινα Σπανού

Διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και είναι αρμόδια για την επίβλεψη των πολιτικών της Ευρωπαϊκής
Ένωσης για την ασφάλεια, τη μετανάστευση και το άσυλο, την υγεία, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, είναι υπεύθυνη για το συντονισμό όλων των επιμέρους πεδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειας, από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το οργανωμένο έγκλημα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως και τις υβριδικές απειλές. Με αυτή την ιδιότητα, η κα Σπανού ήταν υπεύθυνη για την σύνταξη της Στρατηγικής της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας 2020-2025, την πρώτη Ευρωπαϊκή Στρατηγική που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των τομέων ασφαλείας της ΕΕ.

Από το 2017 μέχρι το τέλος του 2019, κατείχε τη θέση της Διευθύντριας για την Ψηφιακή Κοινωνία, Εμπιστοσύνη και Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (CONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στα πλαίσια των καθηκόντων της, ήταν υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, την ψηφιακή ιδιωτικότητα, τις συνδεδεμένες πόλεις και την κινητικότητα, την ψηφιακή υγεία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και την ηλεκτρονική ταυτότητα. Ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Συστημάτων Πληροφοριών (οδηγία NIS), και ηγήθηκε της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Πράξης για την κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity Act), και συμμετείχε στους διαλόγους στον κυβερνοχώρο με τους διεθνείς εταίρους της ΕΕ.

Η κα Σπανού διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής για την κυβερνοασφάλεια (ENISA), , και του διοικητικού συμβουλίου της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών στην Πληροφορική για τα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς (CERT-EU). Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Women4Cyber ​​και υποστηρίζει την ανάγκη για περισσότερους ειδικούς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην Ευρώπη.

Η Δέσποινα Σπανού ήταν Διευθύντρια του Τομέα Καταναλωτών στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών (2013-2017), αρμόδια για την πολιτική καταναλωτών, τη νομοθεσία για τους καταναλωτές και το μάρκετινγκ, καθώς και την ασφάλεια των προϊόντων. Προηγουμένως, εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών ως υπεύθυνη επικοινωνίας και εταίρων, ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του γραφείου του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών κ. Κυπριανού (2004-2008) και της Επιτρόπου Υγείας κα Βασιλείου (2008-2010).

Η Δέσποινα Σπανού ξεκίνησε την καριέρα της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού το 2003. Προηγουμένως ήταν δικηγόρος επί σειρά ετών, στη Διεθνή Δικηγορική Εταιρία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton σε υποθέσεις ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου εμπορίου.

Η Δέσποινα Σπανού είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Είναι ελληνικής και κυπριακής καταγωγής.

Καθηγητής / Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Κωνσταντίνος Μασσέλος

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, από τον Φεβρουάριο του 2018.

Είναι Καθηγητής Σχεδίασης Υπολογιστικών Συστημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο εργάζεται από το 2006. Επίσης, είναι επικεφαλής της σχετικής ερευνητικής ομάδας. Διετέλεσε Πρύτανης του ανωτέρω πανεπιστημίου, το διάστημα 2012-2017. Επιπλέον, ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών (2009-2011), Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων (2010-2012) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών (2010-2013).

Το διάστημα 2010-2016 διετέλεσε Honorary Lecturer στο Department of Electrical Engineering and Electronics, του Imperial College. Επίσης, από το 2005 έως το 2008 ήταν Lecturer στο συγκεκριμένο Τμήμα. Την περίοδο 2001-2004 εργάσθηκε στην εταιρεία INTRACOM, σε έργα έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων ασύρματων επικοινωνιών.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό έργων έρευνας και ανάπτυξης και έχει εμπειρία ως σύμβουλος στη βιομηχανία, σε εταιρείες start-up και σε δημόσιους οργανισμούς. Από το 2005 έχει συνεχή συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας σε αξιολογήσεις προτάσεων χρηματοδότησης και ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Tο διάστημα 2015-2017 διετέλεσε Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Cοoperation in Science and Technology (COST).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στις περιοχές των μεταγλωττιστών, High Level Synthesis (HLS), Field Programmable Gate Arrays (FPGAs), υπολογιστικών συστημάτων υψηλών επιδόσεων, καθώς και υπολογιστικών συστημάτων για το διάστημα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και συλλογικούς τόμους.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1994). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) σε VLSI Systems Engineering από το University of Manchester Institute of Science and Technology (1996) και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών (2000). Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Inter-university Micro Electronics Centre (IMEC) στο Βέλγιο, όπου ήταν ερευνητής κατά την περίοδο 1997-1999.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Αθανάσιος Στάβερης

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διευθύνων Σύμβουλος Συμμετοχές 5G Α.Ε. Phaistos Investment Fund

Αντώνιος Τζωρτζακάκης

Γεννήθηκε το 1973. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και παράλληλα κατέχει International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί 23 χρόνια, σε πολυεθνικές εταιρίες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό (Siemens AG) και την Ελλάδα (Wind, Vodafone, Tellas, Forthnet).

Ως Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής (CSO) και Εμπορικών Θεμάτων (CCO) της Wind Hellas, συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας, διευρύνοντας την πελατειακή βάση και οδηγώντας τις επενδύσεις των δικτύων νέας γενιάς. Από το ρόλο του Διευθυντή Marketing (CMO) στην Tellas και την Hellas On Line σχεδίασε και υλοποίησε επιτυχημένες στρατηγικές Marketing & Brand, ενώ ως στέλεχος στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Siemens AG στην Αυστρία και τη Γερμανία έλαβε ενεργά μέρος στην ανάπτυξη πρωτοπόρων υπηρεσιών δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχε αποφασιστικά στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, ενώ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 η διεθνώς αναγνωρισμένη (από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ) ως βέλτιστη πρακτική, υπηρεσία «13033». Έχει θητεύσει ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του ευρωπαϊκού οργανισμού ECTA, European Competitive Telecommunications Association, στις Βρυξέλλες, του οποίου υπήρξε και Treasurer.

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Μάριος Κάτσης

Ιστοσελίδα
https://marioskatsis.gr/

Γεννήθηκε το 1985, κατάγεται από τον Αγ.Βλάσιο Θεσπρωτίας.

Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται από το 2010 ως προγραμματιστής και τεχνικός Η/Υ στην Ηγουμενίτσα.

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2007 έως και το 2010. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου – Λευκάδας.

Εξελέγη Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, το Σεπτέμβρη του 2015 και τον Ιούλιο του 2019.
Στην ΙΗ’ Κοινοβουλευτική περίοδο το 2019 εξελέγη στη θέση του Κοσμήτορα της Βουλής.
Από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής.
Είναι Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλέχθηκε μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ηπείρου-Λευκάδας με την παράταξη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας».
Υποψήφιος βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Μάιο του 2012.
Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας από το 2010.
Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2007 έως το 2010.
Μέλος της Αντιρατσιστικής Κίνησης Θεσπρωτίας.

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Κυβερνοασφάλειας Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας

Ιωάννης Αλεξάκης

Από το 2020 είναι Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Κυβερνοασφάλειας στην Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας, μεταξύ άλλων, την ευθύνη κατάρτισης και το συντονισμό εφαρμογής της «Εθνικής Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας 2020 – 2025».

Είναι νομικός και πολιτικός επιστήμονας (Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ).

Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) το 2006 και έχει υπηρετήσει στα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (2017 – 2020) και, έχοντας εξειδικευτεί στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, διατέλεσε Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του ίδιου Υπουργείου κατά το άνω χρονικό διάστημα.

Ως μέλος του μητρώου εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ, έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο την προστασία προσωπικών δεδομένων, την κυβερνοασφάλεια και τη δημόσια διοίκηση.

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Νίκος Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Μαριάνα Πυργιώτη

Ιστοσελίδα
https://domeconsulting.eu/

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

CTO Huawei Technologies South Balkan Region

Βασίλης Αργυριάδης

Ιστοσελίδα
https://consumer.huawei.com/

Ο κ. Αργυριάδης κατέχει τη θέση του Chief Technology Officer (CTO) της Huawei Technologies South Balkan Region με αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και τη Βόρεια Μακεδονία. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, υπηρετώντας από διαφορετικές εταιρείες και ρόλους τους στόχους του κλάδου Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Έχει ευρεία γνώση θεμάτων που αφορούν στην ευρυζωνική εξέλιξη των παρόχων, στον ρόλο του κλάδου ΤΠΕ στον σχεδιασμό ψηφιακής συνδεσιμότητας των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και στις πρακτικές ΤΠΕ που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βασίλης Αργυριάδης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Μεταπτυχιακό (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Φυσική (BSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Chief Executive Officer INTRASOFT International

Αλέξανδρος Μάνος

Ιστοσελίδα
https://www.intrasoft-intl.com/

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής.

Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology.

Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο.

Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει:

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών
  • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά.

Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Chief Executive Officer Obrela Security Industries

Γιώργος Πατσής

Ιστοσελίδα
https://www.obrela.com/

Ο Γιώργος Πατσής είναι ένας καταξιωμένος ειδικός στην ασφάλεια πληροφοριών με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεγάλων προγραμμάτων ασφαλείας, έχοντας δουλέψει για μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς (Global 500 Corporations). Ως επιχειρηματίας έχει πάθος με την ανίχνευση ευκαιριών σε νέες αγορές και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Ηγείται του σχεδιασμού και της ανάπτυξης πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων στον τομέα της στρατηγικής ασφάλειας πληροφοριών και διαχείρισης κινδύνων.

Επιπλέον, ο Γιώργος Πατσής είναι:

  • Μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης, μία λέσχη η οποία ιδρύθηκε το 1875 και καθιερώθηκε από τότε σαν κέντρο κοινωνικής και πνευματικής ζωής με ιδιαίτερη ακτινοβολία.
  • Τακτικό μέλος στον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).
  • Ενεργό μέλος του Σωματείου Αποφοίτων των Πανεπιστημίων UCL και RHUL.

Ο Γιώργος Πατσής έχει σπουδάσει Electrical and Electronic Engineering στο University College of London (UCL) ενώ διαθέτει MSc Information Security Management από το Royal Holloway University of London (RHUL).

Το 2013 ο Γιώργος Πατσής επιλέχθηκε ως ένας από τους καλύτερους νέους επιχειρηματικούς ηγέτες παγκοσμίως για να γίνει μέλος του Endeavor Global Network, το κορυφαίο δίκτυο για την επιχειρηματικότητα στον κόσμο.

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ

Μάνος Μανουσάκης

Ο Μάνος Μανουσάκης είναι Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από το 2017. Τον Ιούνιο 2019 εξελέγη Μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E).

Προηγουμένως, κατείχε τη θέση του Διευθυντή και νόμιμου εκπροσώπου των ανώνυμων εταιρειών ειδικού σκοπού OTE Rural North & OTE Rural South, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΟΤΕ Α.Ε. και έχει εργαστεί σε διοικητικές θέσεις στον όμιλο ΟΤΕ. Το 2015 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και μέλος του Δ.Σ. της Black Sea Trade & Development Bank. Από το 2012 έως το 2014 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων για θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος σε τηλεπικοινωνιακά έργα για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Είναι διδάκτωρ και διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει εργαστεί ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (2005-2006).

Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας Ομίλου ΟΤΕ

Κωνσταντίνος Μέγας

Ο κ. Κωνσταντίνος Μέγας είναι εκτελεστικός διευθυντής Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου ΟΤΕ.

Ο κ. Μέγας εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ το 2012 και κατά τη διάρκεια της θητείας του μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει μεταξύ άλλων το κέντρο κατάστασης και το κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας.

Ο στόχος είναι η μετάλλαξη των διαδικασιών και η τεχνογνωσία των συστημάτων ασφαλείας με επίκεντρο την πρόληψη και προστασία της εταιρείας και των πελατών του Ομίλου ΟΤΕ από συμβάντα ασφαλείας και τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας του Ομίλου επίσης.

Πριν ενταχθεί στην OTE GROUP, ο κ. Μέγας εργάστηκε για την Ericsson ως μηχανικός συστήματος διαχείρισης δικτύου, διευθυντής προϊόντων για την Intracom, διευθυντής πωλήσεων για τη Cisco και διευθυντής λειτουργιών δικτύου και πληροφορικής για τη Vodafone.

Ο κ. Μέγας είναι απόφοιτος του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Στοκχόλμης, Σουηδία με Master of Science στην ηλεκτρονική μηχανική και στη διαχείριση έργων.

Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος InDigital

Κώστας Ρούπτσος

Ιστοσελίδα
https://www.indigital.gr/

Ο Κώστας Ρούπτσος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2000, ιδρύοντας την INDIGITAL Α.E., στην οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της, η INDIGITAL Α.Ε. ως εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών επικεντρώθηκε σε τεχνολογίες συλλογής διαχείρισης ανοιχτών πληροφοριών, αναπτύσσοντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής αποδελτίωσης innews, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα media monitoring σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από αυτή την πορεία απέκτησε εξειδίκευση σε τεχνολογίες όπως η συλλογή και διαχείριση μεγάλου όγκου κειμένων και οπτικοακουστικών αρχείων, ψηφιοποίησης, OCR, speech recognition και work flow management.

Από το 2010 και έπειτα η INDIGITAL Α.Ε. επέκτεινε τις δραστηριότητες της επενδύοντας σε τομείς όπως η διαχείριση εγγράφων με ψηφιακές υπογραφές, οι ψηφιακές εφαρμογές στον Αθλητισμό, η παραγωγή περιεχομένου τρισδιάστατων εφαρμογών και Virtual Reality, η ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε λύσεις με εξειδικευμένες πλατφόρμες και υπηρεσίες στο digital marketing.

Στόχος της εταιρίας είναι η τεχνολογική εξειδίκευση σε συγκεκριμένα πεδία και η δημιουργία τεχνολογιών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής & Μετασχηματισμού WIND Ελλάς

Νίκος Μπάμπαλης

Ιστοσελίδα
https://www.wind.gr/

Ο Νίκος Μπάμπαλης έχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Πληροφορικής και Εταιρικού Μετασχηματισμού της WIND Ελλάς, έχοντας ήδη 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών εγχώριο και διεθνή, σε θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και της γενικής διοίκησης.

Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Communications & Signal Processing από το Imperial College London και MBA από το Edinburgh Business School.

Director of Cyber Threat Intelligence Analytics at Cognyte

Gilad Zahavi

Ιστοσελίδα
https://www.cognyte.com/

Ο Gilad Zahavi είναι Senior Director Cyber Threat Intelligence Analytics στη Cognyte, παγκόσμιο ηγέτη στο λογισμικό ανάλυσης ασφαλείας.

Ο Gilad έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ασφάλειας και είναι κορυφαίος εμπειρογνώμονας στο τομέα Cyber Threat Intelligence.

Πριν ενταχθεί στη Cognyte, κατείχε executive θέσεις στις SenseCy Cyber Intelligence Ltd. και Terrogence Ltd. (πλέον αποκτήσεις της Cognyte).

Είναι κάτοχος MA σε Near Middle Eastern Studies και BA σε Islamic Studies and Communications.

Γενικός Διευθυντής Volton

Διονύσης Τσίτος

Ιστοσελίδα
https://volton.gr/

O Κος Διονύσης Τσίτος είναι Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. της Volton Α.Ε. και ΚΕΝ Α.Ε., εταιριών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς και στην προμήθεια Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1998 και έκτοτε έχει διατελέσει Ανώτερο Στέλεχος σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως η Nova, η Forthnet, ο Όμιλος Demco κλπ. Έχει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της Ενέργειας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής και του Λιανικού Εμπορίου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και είναι κάτοχος ΒΑ και MBA με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔ) και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ).

Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Αρχειοθήκη Α.Ε

Ανδρέας Παπαδάκης

Ιστοσελίδα
https://www.archeiothiki.gr/

Ο Ανδρέας Παπαδάκης, είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής της Αγίας Παρασκευής (γαλλόφωνο τμήμα, Baccalaureat θετικής κατεύθυνσης), έχει πτυχίο σε Business Administration και μεταπτυχιακό τίτλο MSc Strategic Management από το κορυφαίο γαλλικό Business School (Grande Ecole) HEC.

Βασικοί σταθμοί στη σταδιοδρομία του πριν την Αρχειοθήκη αποτέλεσαν η KANTOR Σύμβουλοι επιχειρήσεων όπου ηγήθηκε σε έργα management consulting (σχεδιασμός στρατηγικής και αναδιοργάνωσης, ιδιωτικοποιήσεις), η Carrefour-Μαρινόπουλος και η Wackenhut Security Hellas, όπου ανέλαβε έργα Expansion και Business Development σε Ελλάδα και εξωτερικό (στρατηγικά έργα, εξαγορές).

Το 2006 ίδρυσε την Αρχειοθήκη μαζί με τον Περικλή Αργυρό.

Technopreneur / Senior IT Security Consultant DOME

Ανδρέας Δερδεμέζης

Ιστοσελίδα
https://domeconsulting.eu/

Ο Ανδρέας “Cowboy” Δερδεμέζης γεννήθηκε το 1979 και είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου του Γκρίνουιτς.

Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας, με ειδίκευση στην Ασφάλεια Υπολογιστών και πολυετή εμπειρία τόσο στην ελληνική όσο και στην ισραηλινή αγορά, σε υψηλού προφίλ εταιρείες/πολυεθνικές και funds.

Technopreneur, πρωτοπόρος με ηγετική θέση στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο στους τομείς της Ασφάλειας Υπολογιστών, Κρυπτονομισμάτων και Blockchain.

Συνεργάζεται με την Dome Consulting Firm ως ειδικός στο “Wargaming”, προσομοίωση και αντιμετώπιση απειλών, όπου μέσα από τη ζωντανή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση (gamification), διερευνώνται με μοναδικό τρόπο οι τομείς Social Engineering, Hacking Ethics/Culture, Advanced System/Network Monitoring, IT Security vs. Corporate dynamics και της απεικόνισης των σύγχρονων απειλών, παρέχοντας την απαραίτητη αποκωδικοποίηση των εννοιών ασφαλείας σε ανώτερα στελέχη εταιρειών.

06_ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ_2021

ΒΙΝΤΕΟ

Cyber Greece 2021 - Η Ημερίδα
Συνέντευξη Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη από τον κ. Ν. Χατζηνικολάου
Πάνελ A - Θ.Λιβάνιος, Δ.Σπανού, Μ.Κάτσης, Κ.Μασσέλος, Α.Τζωρτζακάκης, Β.Αργυριάδης
Πάνελ Β - Χ.Δήμας, Α.Μάνος, Μ.Μανουσάκης, Κ.Ρούπτσος, Α.Παπαδάκης
Workshop - Α. Στάβερης, Ι.Αλεξάκης, Κ.Μέγας, Γ.Πατσής, G.Zahavi, Α.Δερδεμέζης
Cyber Greece 2021 - Χορηγοί Ημερίδας
πληροφοριες

Η Ημερίδα

Το τεράστιο άλμα της Ελλάδας προς την ψηφιακή εποχή:

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και τα κορυφαία πολιτικά στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου, εκπρόσωποι της αγοράς, Έλληνες και ξένοι experts, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν διεξοδικά το roadmap για την επίτευξη των στόχων DESI – 2030 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εθνική στρατηγική, ο κομβικός ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης, οι σύνθετες προκλήσεις, το ανθρώπινο κεφάλαιο, χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές λύσεις, η αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι τα θέματα που θα εξεταστούν σε ημερίδα στις 6 Οκτωβρίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η σε βάθος ενημέρωση, κατανόηση πρακτικών θεμάτων και αποκωδικοποίηση συγκεκριμένων δράσεων της Βίβλου της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

σημαντικές_προσωπικότητες_ημερίδας

Γνωρίστε τους ομιλητές μας

a
ομιλητής

Κυριάκος Πιερρακάκης

a
ομιλητής

Χρίστος Δήμας

a
συντονιστής

Νίκος Χατζηνικολάου

a
συντονίστρια

Μαριάνα Πυργιώτη

a
ομιλητής

Βασίλης Αργυριάδης

a
ομιλητής

Αλέξανδρος Μάνος

a
ομιλητής

Γιώργος Πατσής

a
ομιλητής

Μάνος Μανουσάκης

a
ομιλητής

Κώστας Ρούπτσος

a
ομιλητής

Διονύσης Τσίτος

a
ομιλητής

Ανδρέας Δερδεμέζης

η_ημερίδα

Πρόγραμμα

Συνέντευξη Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη από τον κ. Ν. Χατζηνικολάου
09:15 - 10:30
<!--- Κεντρικός Ομιλητής -->Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Κυριάκος Πιερρακάκης
<!-- Συντονισμός -->Εκδότης - Διευθυντής Realnews
Νίκος Χατζηνικολάου
Πάνελ A
11:00 - 12:00
<!--- Κεντρικός Ομιλητής -->Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο
Θεόδωρος Λιβάνιος
<!-- Ομιλητές -->Head of Cabinet of the Vice-President of the European Commission Margaritis Schinas
Δέσποινα Σπανού
Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
Μάριος Κάτσης
Καθηγητής / Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Κωνσταντίνος Μασσέλος
Διευθύνων Σύμβουλος Συμμετοχές 5G Α.Ε. Phaistos Investment Fund
Αντώνιος Τζωρτζακάκης
CTO Huawei Technologies South Balkan Region
Βασίλης Αργυριάδης
<!-- Συντονισμός -->Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert
Μαριάνα Πυργιώτη
Αναπτυξιακή διάσταση της ψηφιοποίησης: Οι ρεαλιστικές προοπτικές. Πάνελ B
12:00 - 13:00
<!--- Κεντρικός Ομιλητής -->Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας
Χρίστος Δήμας
<!-- Ομιλητές -->Chief Executive Officer INTRASOFT International
Αλέξανδρος Μάνος
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ
Μάνος Μανουσάκης
Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος InDigital
Κώστας Ρούπτσος
Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Αρχειοθήκη Α.Ε
Ανδρέας Παπαδάκης
<!-- Συντονισμός -->Δημοσιογράφος
Γιώργος Χουδαλάκης
Ελαφρύ γεύμα
13:00 - 14:00
Workshops
14:00 - 15:30
Παράλληλα σε διαφορετικές αίθουσες. Αναλυτικά παρακάτω
Cyber Threats στην Ψηφιακή Εποχή (Cyber Security, Cyber Crime, Cyber Crisis Management) Αίθουσα Aegean
14:00 - 15:30
<!--- Κεντρικός Ομιλητής -->Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Αθανάσιος Στάβερης
<!-- Ομιλητές -->Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Κυβερνοασφάλειας Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας
Ιωάννης Αλεξάκης
Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας Ομίλου ΟΤΕ
Κωνσταντίνος Μέγας
Chief Executive Officer Obrela Security Industries
Γιώργος Πατσής
Director of Cyber Threat Intelligence Analytics at Cognyte
Gilad Zahavi
Technopreneur / Senior IT Security Consultant DOME
Ανδρέας Δερδεμέζης
<!-- Συντονισμός -->Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert
Μαριάνα Πυργιώτη
Ριζικός μετασχηματισμός σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Απλούστευση διαδικασιών, οι αλλαγές με το 5G. Ευκαιρίες και Προκλήσεις. Αίθουσα Chios
14:00 - 15:30
<!--- Κεντρικός Ομιλητής -->Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών
Γεώργιος Γεωργαντάς
<!-- Ομιλητές -->Καθηγητής / Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Κωνσταντίνος Μασσέλος
Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής & Μετασχηματισμού WIND Ελλάς
Νίκος Μπάμπαλης
Γενικός Διευθυντής Volton
Διονύσης Τσίτος
<!-- Συντονισμός -->Δημοσιογράφος
Μάνος Νιφλής

*Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανανεώνεται διαρκώς.

τοποθεσία
Cyber Greece 2021

ATHENS MARRIOTT HOTEL Syngrou Avenue 385 Athens, 17564 Greece

https://www.marriott.com/hotels/travel/atham-athens-marriott-hotel/

Get directions

κρατήσεις

Φόρμα συμμετοχής

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

επικοινωνία
DOME Consulting Firm

Αντωνία Αγγελάκου
+30 – 212 – 1052761
info@domeconsulting.gr

NEXT IS NOW

Μαρία Βλαχοσταμάτη
+30 – 211 – 2008380
nextisnow18@gmail.com

covid-free

Covid-19

Η είσοδος στο συνέδριο, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων.

(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19).

exclusive

Χρυσός Χορηγός

sponsors

Συνεργάτες και χορηγοί

press

Χορηγοί Επικοινωνίας

Οργάνωση ημερίδας

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

x